ОШ "Брана Јевтић"

ОШ "Брана Јевтић"

ОШ Брана Јевтић Кусадак Kusadak Brana Jevtić

Електронски дневник

12/02/2018 | Comment

Наша школа ускоро почиње са реализацијом пилот пројекта есДНЕВНИК.
“E – dnevnik je deo pilot projekta “eProsveta”, čiji je cilj pružanje nacionalnih elektronskih servisa u cilju podizanja i unapređenja digitalne zrelosti škola, a to je preduslov za uspešnu digitalnu transformaciju obrazovanja za 21. vek. “eProsveta” je prvi servis koji nije namenjen državnoj administraciji već je prevashodno usmeren ka nastavnicima, učenicima i roditeljima i za njih je potpuno besplatan.

Rukovodilac projekta Bojan Radić objašnjava da ovaj servis omogućuje nastavnicima i direktorima da na brz, efikasan i pouzdan način vode evidenciju o učenicima. Smanjuje subjektivnost u ocenjivanju, jer svaki nastavnik vidi isključivo ocene iz svog predmeta, a kompletan uvid u sve podatke imaju samo razredni starešina i direktor škole. Ukoliko nastavnik pogreši pri unosu ocene on ne može sam da je ispravi već mora da prosledi zahtev za ispravku, a jedini koji sme to uradi je direktor. Zanimljivo je da se u sistemu beleže svi unosi, tako da će se u svakom trenutku znati ko je i kada prepravljao ocene.

Nastavnici će moći u roku od pola sata da isprave ako su nešto pogrešili pri upisivanju časa, nakon tog vremena to će moći koordinator. Inače, u svakoj školi koja učestvuje u pilot projektu postojaće po dva koordinatora i oni će, između ostalog, pružati pomoć svojim kolegama.”

Predstavljen projekat eProsveta i servis esDnevnik